A Feng Shui szinte mindenkinek mást jelent. Gyakran egyfajta művészetként gyakorolják, összekötve a lakberendezést a tájrendezéssel, a kertészettel és az építészettel. Alapelvei az egészség megõrzését, az ember testi-lelki jólétének fejlesztését is szolgálják. Mindemellett, a Feng Shui alkalmazása, többek között, olyan elõnyökkel is kecsegtet, mint például a növekvõ kereset, családunk sikerének biztosítása az élet több területén és a boldog szerelmi élet.

A Feng Shui, mint fogalom szelet és vizet jelent. Értelmezése más szóval: környezet. Érezni a környezetet. Elvei figyelembevételével képes olyan körülményeket biztosítani mintha az érintetlen természetben tartózkodnának.

A rossz adottságokkal rendelkezõ lakás, munkahely elszívhatja az ott tartózkodó emberek energiáját. Az ilyen környezetben élõk nem tudják magukat kipihenni, nem tudnak teljesíteni. A színek, fények és formák befolyásolják többek között viselkedésünket, gondolatainkat, érzelmeinket. Ha ezek egyensúlyát környezetünkben megteremtjük, rengeteg energiát nyerünk, ami hozzásegít egészségünk megóvásához.

A megfelelõ elrendezés, az anyag-, forma- és színkiválasztás eredményeként a vendég kellemesen érzi magát, az otthon, az iroda kisugárzása visszatérésre készteti.